Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ytterligare tre får fängelse efter påskupploppen

Brott • Publicerad 11 oktober 2022
Bild från påskupploppen, här har några byggt en barrikad av brinnande bildäck och andra föremål i stadsdelen Navestad i Norrköping. Arkivbild.
Bild från påskupploppen, här har några byggt en barrikad av brinnande bildäck och andra föremål i stadsdelen Navestad i Norrköping. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Tre män i Norrköping döms till fängelse för bland annat grovt sabotage mot blåljusverksamhet under de så kallade påskupploppen. De har bland annat kastat sten mot polis och räddningstjänst, enligt domen från Norrköpings tingsrätt.

Männen är mellan 21 och 28 år gamla och döms utöver blåljussabotage även för andra brott. Två av dem får sex års fängelse och den tredje fem och ett halvt år.

Annons

Under påskhelgen uppstod oroligheter på flera orter i Sverige kopplat till den högerextreme politikern Rasmus Paludans planerade koranbränningar. Detta följdes av våldsamma upplopp med skadegörelse och våld främst riktat mot polisen.

Den senaste tiden har en rad domar fallit som rör brott under påskupploppen. Flera män i bland annat Örebro och Linköping har dömts till fängelse för grovt sabotage mot blåljusverksamhet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons