Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ytterligare två skolanställda i Borås avstängda

Ytterligare två medarbetare på två olika skolor i Borås är avstängda efter opassande beteende, skriver Borås Tidning.
Larmen kommer en knapp vecka efter att en före detta lärare på en annan skola i kommunen åtalats för att ha utsatt 15 elever för sexualbrott.
Brott • Publicerad 12 oktober 2022
En medarbetare på en skola i Borås är avstängd från sitt arbete efter misstankar om att personen betett sig opassande mot elever. Arkivbild.
En medarbetare på en skola i Borås är avstängd från sitt arbete efter misstankar om att personen betett sig opassande mot elever. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Dagen före åtalet informerades vårdnadshavare på den förstnämnda skolan i ett brev om att en medarbetare kan ha närmat sig barn "på ett närgånget och inte acceptabelt sätt". Verksamhetschefen på skolan bekräftar för BT att det rör sig om flera elever.

Läraren är sedan i måndags avstängd medan händelsen utreds av kommunen. Någon polisanmälan har inte gjorts.

Annons

– Vi bedömde att det behöver göras en arbetsrättslig utredning för att ta reda på vad som har hänt. Under den tiden ska medarbetaren inte vara på skolan, säger Anna Stenström, verksamhetschef för skolan, till tidningen.

Samma dag stängdes en tredje skolanställd av från ytterligare en skola, rapporterar BT. I det fallet har kommunen gjort en polisanmälning.

– Vi har fått uppgifter om att en anställd kan ha betett sig på ett oacceptabelt sätt. De uppgifterna som vi har fått till oss har vi värderat arbetsrättsligt och den anställde är avstängd. Nu ska ärendet utredas, säger Hayne Hedin, tillförordnad grundskolechef i kommunen.

Han tillägger att kommunen tar alla ärenden på stort allvar, och att det "självklart inte är bra" för dem som skolförvaltning att de olika ärendena inträffat samtidigt.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons