Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ytterligare brottsmisstankar mot Bonnesen

Ekonomi • Publicerad 2 februari 2021
Swedbanks tidigare vd Birgitte Bonnesen.
Swedbanks tidigare vd Birgitte Bonnesen.Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Ekobrottsmyndigheten har avslutat sin förundersökning mot Swedbanks tidigare vd Birgitte Bonnesen. Den tidigare misstanken om grovt svindleri har nu kompletterats med ett så kallat alternativyrkande om grov marknadsmanipulation.

Att förundersökningen är avslutad innebär att utredningen nu skickats till den misstänkte för att denne ska kunna gå igenom det material Ekobrottsmyndigheten samlat på sig. Birgitte Bonnesens advokat, Per E Samuelson, säger till TT att han och Bonnesen fick ta del av förundersökningen under måndagen.

Annons

– Vi kan konstatera att den inte innehåller något nytt alls. Birgitte Bonnesen är precis så oskyldig som hon hela tiden har varit, säger han och tillägger att åklagaren, Thomas Langrot, inte borde väcka åtal.

Till Dagens Industri bekräftar åklagaren Langrot att utredningen är skickad på slutdelgivning, men säger inte om han kommer att väcka åtal eller ej.

Med slutdelgivningen avslutas nu den två år långa förundersökningen mot Swedbanks tidigare vd Birgitte Bonnesen som påbörjades i februari 2019. Bonnesen var högsta chef på storbanken när SVT:s Uppdrag granskning avslöjade utbredd misstänkt penningtvätt i banken.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons