Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Winefinder får fortsätta leverera vin

Ekonomi • Publicerad 14 juni 2022
Det danska e-handelsbolaget Winefinder får fortsätta leverera vin till Sverige – men fallet kan eventuellt tas upp av Högsta domstolen. Arkivbild.
Det danska e-handelsbolaget Winefinder får fortsätta leverera vin till Sverige – men fallet kan eventuellt tas upp av Högsta domstolen. Arkivbild.Foto: Isabell Höjman/TT

Det danska e-handelsbolaget Winefinder får fortsätta sälja vin till svenska kunder. Det meddelande Patent- och marknadsöverdomstolen på tisdagen, rapporterar DI Digital.

I en tidigare dom från 2020, i den lägre instansen Patent- och marknadsdomstolen, förbjöds e-handlaren från att verka i Sverige.

Annons

Den domen överklagades dock, och Winefinder kunde fortsätta sin verksamhet under den tiden.

Men den utdragna processen är kanske inte över. Domstolen öppnar för att fallet tas vidare till Högsta domstolen.

”Domen innehåller enligt Patent- och marknadsöverdomstolen frågor där det är av vikt för ledning av rättstillämpningen att ett överklagande prövas av Högsta domstolen”, skriver rätten enligt DI Digital.

Bakgrunden till målet är EU:s grundprincip om fri rörlighet och handel mellan EU:s medlemsländer, vilket står i konflikt med det svenska monopolen på försäljning av alkohol.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons