Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Wallenstam: Tror inte på kontorsdöden

Ekonomi • Publicerad 8 juli 2021
Kraftigt vinstlyft för Wallenstam. Arkivbild
Kraftigt vinstlyft för Wallenstam. ArkivbildFoto: Jessica Gow/TT

Fastighetsbolaget Wallenstam redovisar en vinst före skatt på 923 miljoner kronor för årets andra kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 400 miljoner kronor under motsvarande kvartal ett år tidigare.

Hyresintäkterna steg till 574 miljoner från 518 miljoner, medan förvaltningsresultatet från fastighetsverksamheten steg till 319 miljoner från 275 miljoner kronor.

Annons

"Vår uthyrning går alldeles strålande, vi har en stark efterfrågan på framför allt kontor", skriver vd Hans Wallenstam i en kommentar.

"Butikerna blir färre i takt med att konsumtionsmönster ändras, där e-handeln ökar, men jag är övertygad om att även entrévåningarna kommer att hitta sina verksamheter och att stadsminglet kommer tillbaka. Kontorsdöden som det spekuleras i tror jag inte alls på", tillägger han.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons