Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Wallenbergsfären säljer Tres mobilmaster

Ekonomi • Publicerad 12 november 2020
Investors vd Johan Forssell beskriver försäljningen av Tre Skandinaviens master och masttillgångar som en värdeskapande transaktion. Arkivbild.
Investors vd Johan Forssell beskriver försäljningen av Tre Skandinaviens master och masttillgångar som en värdeskapande transaktion. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Wallenbergsfärens Patricia Industries säljer sin 40-procentiga andel i mobiloperatören Tre Skandinaviens master och masttillgångar, skriver sfärens maktbolag Investor i ett pressmeddelande.

Affären genomförs genom att Patricia för över sin andel av Tre Skandinaviens master och masttillgångar till CKH Networks. Dessutom deltar Patricia i avyttringen av CKH Networks för 10 miljarder euro till Cellnex, den ledande europeiska oberoende operatören av trådlös telekominfrastruktur.

Annons

Andelen av avyttringslikviden hänförlig till Patricia Industries uppgår till 5 procent, enligt Investor.

”Det här är en värdeskapande transaktion som ytterligare stärker vår balansräkning”, skriver Investors koncernchef Johan Forssell i en kommentar.

Transaktionen förväntas slutföras under 2021, efter myndighetsgodkännanden.

Den 20-åriga mobiloperatören Tre Skandinavien har verksamhet i Sverige och Danmark. Investor äger 40 procent av bolaget. Resten ägs av Hongkongbaserade CK Hutchison.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons