Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Volvo Cars kvar på minus – men ser ljuset

Bilindustri • Publicerad 3 augusti 2022
Volvo Cars bilproduktion påverkas fortfarande av komponentbrist och nedstängningar på grund av covid-19. Men nu är man på väg att återgå till det normala. Arkivbild.
Volvo Cars bilproduktion påverkas fortfarande av komponentbrist och nedstängningar på grund av covid-19. Men nu är man på väg att återgå till det normala. Arkivbild.Foto: Adam Ihse / TT

Volvo Cars globala försäljning minskade med 21,5 procent i juli, jämfört med samma månad förra året.

I ett pressmeddelande skriver Volvo att efterfrågan på företagets bilar fortsatt är stabil, men att leveranserna fortfarande påverkas av att Kina varit delvis stängt på grund av covid-19.

Annons

Under årets sju första månader som helhet har Volvos leveranser minskat med 23 procent, jämfört med samma tid 2021.

Tillgången på komponenter har dock förbättrats markant, enligt Volvo. Om återgången till det normala fortsätter, förväntar sig företaget att produktionen kommer att öka allt mer under de närmaste månaderna.

I Volvo Cars statistik räknas en bil som såld när den levereras till kunden. I juli levererades 44 664 Volvobilar världen över. Hittills under året har nästan 336 000 bilar nått sin köpare.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons