Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Vinstras för Skanska

Byggkoncernen Skanska redovisar en vinst före skatt på 1 464 miljoner kronor för tredje kvartalet 2020. Det är ett vinstras med 33 procent jämfört med vinsten på 2 181 miljoner kronor under motsvarande period i fjol.
Ekonomi • Publicerad 5 november 2020
Skanska, med vd Anders Danielsson, redovisar kvartalsrapport. Arkivbild.
Skanska, med vd Anders Danielsson, redovisar kvartalsrapport. Arkivbild.Foto: Malin Hoelstad/SvD/TT

Intäkterna uppgick till 37 949 miljoner kronor, jämfört med 44 514 miljoner kronor ett år tidigare.

Orderingången i byggverksamheten uppgick till 110 miljarder kronor, justerat för valutaeffekter. Det kan jämföras med 96,8 miljarder i orderingång ett år tidigare.

Annons

Orderstocken var vid utgången av kvartalet på 182,9 miljarder kronor, en nedgång från 189 miljarder i juni i år.

"Covid-19 fortsätter att skapa osäkerhet, främst i Storbritannien och USA. Störningar i leverantörskedjan för utrustning, material och underleverantörer påverkar fortfarande till viss del negativt", skriver Skanska i sina marknadsutsikter.

Krav på social distans är en faktor som stör produktiviteten, enligt Skanska.

"Efterfrågan från privata kunder, särskilt inom husbyggande och bostäder, är lägre. Offentliga investeringar i social infrastruktur och infrastruktur upprätthålls och förväntas göra så, även om vissa beslut för närvarande skjuts upp", skriver bolaget i rapporten.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons