Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Vildkidz: Barnen kommer att få klappar

Samhälle • Publicerad 11 december 2021
Även barn till föräldrar använder tobak eller alkohol kommer att få hjälp med julklappar i år, enligt organisationen Vildakidz. Arkivbild.
Även barn till föräldrar använder tobak eller alkohol kommer att få hjälp med julklappar i år, enligt organisationen Vildakidz. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Den ideella föreningen Vildakidz vädjar till föräldrar som brukar alkohol eller tobak att inte ansöka om att få julklappar hemskickade. Men att barnen blir nekade klappar av föreningen stämmer inte, enligt ordförande Anna Karlsson.

– Det är aldrig så att vi särskiljer de barnen. Det är klart att de inte ska bli straffade, säger hon till Norrbottens-Kuriren.

Annons

Det väckte uppmärksamhet när medier häromdagen rapporterade att Vildakidz i år helt nekar hjälp till julklappar till barn vars föräldrar röker, snusar eller dricker alkohol.

Men den vädjan till dessa föräldrar om att inte söka hjälp gäller bara insatsen "Julhjälp", där de kan få matpengar och julklappar skickade hem till sig, säger Karlsson.

Barnen kan få julklappar på Vildakidz aktiviteter i stället, enligt henne.

– Föräldrarna får det inte hemskickat bara. Det är den skillnaden. Vi sviker inte de här barnen även om föräldrarna inte kan sluta med tobak eller alkohol.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons