Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

VGR köper ut vårdanställda för miljoner

Vård • Publicerad 2 januari 2023
Västra Götalandsregionen betalar stora pengar för att bli av med undersköterskor, sjuksköterskor och läkare. Arkivbild.
Västra Götalandsregionen betalar stora pengar för att bli av med undersköterskor, sjuksköterskor och läkare. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Trots den stora personalbristen inom sjukvården betalar Västra Götalandsregionen mångmiljonbelopp för att bli av med vårdanställda, rapporterar P4 Väst.

Från 2019 fram till i somras hade regionen sammanlagt betalat nästan 40 miljoner kronor för att bli av med anställda. Totalt hade närmare 200 personer köpts ut, varav undersköterskor var den enskilt största personalgruppen.

Annons

Charlotta Cellbrot, förhandlingschef på Västra Götalandsregionen, säger att all vårdpersonal behövs – men att det ibland finns medarbetare som inte fungerar i organisationen.

– Det kan vara situationer där du har en problematik som gör att du får en dålig arbetsmiljö. Då måste man väga det utifrån den skada som det kan åsamka verksamheten, säger hon till P4.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons