Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Brandutredning pågår fortsatt i Vetlandafallet

Den 20-åriga kvinnan som dömts för mordet på Tove i Vetlanda är fortsatt misstänkt för att ha tänt eld på sin tidigare pojkväns lägenhetsdörr.
Brott • Publicerad 10 maj 2023
20-åringen som dömts för mordet på Tove i Vetlanda misstänks för ännu ett brott, en brand. Teckning från mordrättegången.Foto: Anna-Lena Lindqvist / TT

20-åringen dömdes tillsammans med en 18-åring till livstids fängelse i april, för mordet på Tove.

20-åringen dömdes då även för skadegörelse, för att ha försökt tända eld på Toves pappas bostad, där Tove och hennes syster vid tillfället bodde.

Annons

Under utredningens gång misstänktes hon även för att ha försökt tända eld på sin tidigare pojkväns lägenhetsdörr, vilket P4 Jönköping tidigare rapporterat. Hon åtalades aldrig för det, men misstankarna kvarstår.

I tidigare förhör har 18-åringen berättat att vännen planerat branden som en slags hämnd för saker expojkvännen sagt och skrivit.

Enligt 18-åringen hade de två kvinnorna begett sig till en stuga utanför Vetlanda för att grilla korv och sova över.

– Då hade vi med oss tändvätska, hon tyckte att det var ett bra kamouflage också att kunna ta med sig något som går att elda bra med och så. Och sådana här träkuber då. Hon skulle lämna mobilen i stugan då och att jag skulle hålla koll och vara aktiv på hennes Snapchat då för att ingen skulle misstänka att det skulle vara hon som hade gjort det, har 18-åringen sagt i tidigare förhör.

Branden tog aldrig fart och händelsen utreds som skadegörelse. Åklagare Adam Rullman bekräftar att utredningen pågår.

"Förundersökningen pågår alltjämt", skriver han i ett mejl.

20-åringen själv nekar till misstankarna. De båda kvinnorna har överklagat morddomen, som väntas tas upp i Göta hovrätt i juni.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons