Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Varning för inbrott i sommartomma lägenheter

Brott • Publicerad 5 juni 2022
Många semestertomma lägenheter i landet drabbas av inbrott under sommaren. Arkivbild.
Många semestertomma lägenheter i landet drabbas av inbrott under sommaren. Arkivbild.Foto: Martina Holmberg/TT

Antalet polisanmälda lägenhetsinbrott ökade i fjol med sex procent under semestermånaderna juni–augusti jämfört med samma period 2020. Totalt anmäldes 1 569 inbrott under sommaren 2021, vilket innebär 17 per dygn, enligt Stöldskyddsföreningen (SSF).

Trenden skiftar i olika delar av landet. Värst utsatt var polisens Region syd där ökningen var 36 procent, till 397 inbrott. Region väst hade däremot en minskning med 11 procent (till 240 inbrott) medan Region Stockholm var oförändrat med nästan 500.

Annons

SSF betonar bland annat vikten av tekniska hinder för att stoppa inbrott, men också att samarbeta med grannarna, även när det gäller flerbostadshus.

"Vi rekommenderar alla att starta Grannsamverkan i sitt bostadsområde. Förutom att det minskar risken för inbrott i området så ökar även tryggheten bland de som är med", säger Lina Nilsson, rådgivningsexpert på SSF i ett pressmeddelande.

.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons