Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Vårdskada när livmoder utan cancer togs bort

Sjukvård • Publicerad 10 mars 2023
Region Blekinge har anmält en allvarlig vårdskada, som uppstod då en kvinna fick livmodern bortopererad på grund av felaktiga misstankar om cancer. Arkivbild.
Region Blekinge har anmält en allvarlig vårdskada, som uppstod då en kvinna fick livmodern bortopererad på grund av felaktiga misstankar om cancer. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En kvinnlig patient utsattes för allvarlig vårdskada när hennes livmoder opererades bort på grund av felaktiga misstankar om cancer, bedömer Region Blekinge.

Dels ledde ingreppet till fördröjd av behandling av cellförändringar i slidväggen och dels blev kvinnans urinledare skadad. Den efterföljande behandlingen ledde sedan till komplikationer.

Händelsen har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg enligt lex Maria och rutinerna ses nu över, skriver regionen i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons