Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Vapen tillbaka på hyllorna hos Walmart

USA • Publicerad 2 november 2020
Varuhuskedjan Walmart säljer vapen och ammunition igen efter att tillfälligt ha tagits bort varorna från butikshyllorna. Arkivbild
Varuhuskedjan Walmart säljer vapen och ammunition igen efter att tillfälligt ha tagits bort varorna från butikshyllorna. ArkivbildFoto: Julio Cortez/AP/TT

Bara en dag efter att den amerikanska Walmart tillkännagivit att de plockat bort vapen och ammunition från hyllorna var de tillbaka igen, skriver The Washington Post.

Anledningen att varorna plockades bort uppgavs vara att flera av varuhuskedjans butiker utsatts för skadegörelse och plundring den senaste tiden, men det kopplades också ihop med befarade oroligheter i samband med presidentvalet den 3 november.

Annons

I fredags uppgav Walmart i ett uttalande att "eftersom de aktuella händelserna har förblivit geografiskt isolerade har vi beslutat att återställa dessa produkter på försäljningsytorna".

Det finns över 5 000 Walmart-varuhus i USA, och omkring hälften av dessa säljer vapen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons