Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Våldtog sovande kvinna – två män döms

Brott • Publicerad 21 september 2023
Hovrätten ändrar tingsrättens dom och dömer två män för att ha våldtagit en sovande kvinna. Arkivbild.
Hovrätten ändrar tingsrättens dom och dömer två män för att ha våldtagit en sovande kvinna. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Två män döms för grov våldtäkt av en sovande kvinna, rapporterar TTELA. Det var i september 2022 som de båda männen våldtog kvinnan medan hon var berusad och sov.

Männen friades först i Vänersborgs tingsrätt, som ansåg att kvinnan vid flera tillfällen ändrat sin version av vad som hände under natten. Tingsrätten lade även vikt vid att inget dna från männen hittades vid undersökning av kvinnan.

Annons

Nu gör hovrätten en annan bedömning och dömer de båda männen för grov våldtäkt. Till skillnad från tingsrätten anser hovrätten att kvinnan lämnat en sammanhängande och detaljrik berättelse av vad som hänt fram till att hon somnade på grund av berusning.

Straffet blir fem års fängelse för en av männen samt ett år och sex månaders sluten ungdomsvård för den andre. De ska båda även betala skadestånd till kvinnan.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons