Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Våldtog minderårig på toalett – två döms

Brott • Publicerad 9 februari 2023
En 18-åring och en 17-åring våldtog en minderårig flicka på en toalett i Täby centrum. Arkivbild.
En 18-åring och en 17-åring våldtog en minderårig flicka på en toalett i Täby centrum. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Två personer, en 18-årig man och en 17-årig pojke, har dömts för att ha våldtagit en minderårig flicka på en offentlig toalett i Täby centrum, norr om Stockholm, i höstas.

Det var två ordningsvakter som uppmärksammade hur de två gärningsmännen gick in och ut ur en offentlig toalett, samtidigt som flickan också befann sig där, skriver polisen i ett pressmeddelande. Ordningsvakterna grep först gärningsmännen för narkotikainnehav men efter att ha pratat med flickan, som är under 15 år, framkom uppgifter om att hon hade blivit våldtagen.

18-åringen döms till fängelse i fyra år och sex månader. 17-åringen får sluten ungdomsvård i ett år och fyra månader. Båda döms för våldtäkt mot barn och medhjälp till våldtäkt mot barn.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons