Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Utsatt Johnson stuvar om i sin regering

Den pressade brittiske premiärministern Boris Johnson möblerar om i sin regering.
Storbritannien • Publicerad 8 februari 2022
Jacob Rees-Mogg blir ny minister i premiärminister Boris Johnson regering. Arkivbild.
Jacob Rees-Mogg blir ny minister i premiärminister Boris Johnson regering. Arkivbild.Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Lojale supportern Jacob Rees-Mogg har utsetts till ny minister med den nyskapade portföljen om brexitutmaningar och regeringseffektivitet. Han var tidigare majoritetsledare i parlamentet.

Beskedet kom samtidigt som premiärminister Johnson är hårt ansatt. Han utreds för sammankomster som han deltagit i och som genomförts på 10 Downing Street under pågående då lockdown. Johnson är också i hetluften sedan han anklagat oppositionsledaren, Labourpolitikern Keir Starmer, för undfallenhet i att under sin tid som chef för åklagarmyndigheten ha misslyckats med att åtala sexbrottslingen och pedofilen Jimmy Savile.

Annons

Nära medarbetare har lämnat sina uppdrag i protest mot Johnsons utfall.

Premiärministerns regeringsombildning ses som ett sätt att stärka sin position efter att flera konservativa ledamöter har officiellt uttalat att de förlorat förtroendet för Johnsons ledarskap.

Konservativa Tories passar på att göra Chris Heaton-Harris till ny gruppledare, eller så kallad inpiskare, för parlamentsgruppen. Mark Spencer ersätter Jacob Rees-Mogg som majoritetsledare.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons