Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Utredning om mord och självmord på Polenfärja

Brott • Publicerad 1 juli 2023
Polska myndigheter utreder nu mord och självmord sedan ett barn och hans mamma hamnat överbord på en Stena Line-färja. Arkivbild.
Polska myndigheter utreder nu mord och självmord sedan ett barn och hans mamma hamnat överbord på en Stena Line-färja. Arkivbild.Foto: Vidar Ruud/NTB/TT

Distriktsåklagaren i Gdansk ändrar brottsrubriceringen efter att en kvinna och hennes 7-årige son dött då de hamnat överbord från en färja i torsdags, rapporterar BLT.

Rubriceringen ändras från oavsiktligt dråp till mord och självmord,

Annons

"En utredning pågår för närvarande i detta fall angående mordet på ett barn", uppger Grazyna Wawryniuk, talesperson för distriktsåklagarmyndigheten, till polska medier, enligt tidningen.

En parallell förundersökning om mord pågår redan i Sverige, men åklagaren vill inte gå in på vem mordutredningen avser.

"Ingen misstänkt finns i ärendet. Utredningen syftar till att klarlägga vad som hänt", sade kammaråklagare Stina Brindmark vid Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande på fredagen.

Exakt vad som hände ombord på färjan är ännu oklart.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons