Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Utredning om klämd höna läggs ner

Brott • Publicerad 6 maj 2021
Efter en smygfilmning hos en äggproducent inleddes en förundersökning om djurplågeri. Hönorna på bilden har ingen koppling till händelsen. Arkivbild.
Efter en smygfilmning hos en äggproducent inleddes en förundersökning om djurplågeri. Hönorna på bilden har ingen koppling till händelsen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

På den smygtagna filmen från en äggproducent ses en höna klämmas i en dörr med full kraft. Andra hönor blev slagna med påkar. Efter det att filmen, som tagits av djurrättsaktivister, visats på tv inleddes en förundersökning om djurplågeri. Men denna har nu lagts ner eftersom personerna på filmen inte har gått att identifiera, rapporterar P4 Kalmar.

Företaget uppgav att det var personal från en underleverantör som filmats. Enligt radion ska det ha varit anställda på ett utländskt företag, med uppdrag att städa i hönsstallarna.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons