Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

USA svartlistar kinesisk drönarjätte

Ekonomi • Publicerad 15 december 2021
Den kinesiska tillverkaren av drönare, DJI, är på väg att svartlistas i USA, rapporterar Financial Times. Arkivbild
Den kinesiska tillverkaren av drönare, DJI, är på väg att svartlistas i USA, rapporterar Financial Times. ArkivbildFoto: Marcio Jose Sanchez AP/TT

USA:s regering är på väg att svartlista ytterligare åtta kinesiska bolag rapporterar tidningen Financial Times med hänvisning till två källor. Bland bolagen som berörs finns DJI, världens största tillverkare av kommersiella drönare.

Motiveringen är enligt tidningen att DJI och de andra bolagen ska vara inblandade i den kinesiska övervakningen av den muslimska folkgruppen uigurer i Xinjiangprovinsen.

Annons

Sedan tidigare finns 60 kinesiska bolag på USA:s svarta lista, som innebär ett förbud för amerikanska investerare att köpa aktier i bolagen.

Tidigare i veckan ställde den kinesiska mjukvarutillverkaren Sense Time in en planerad notering på Hongkongbörsen sedan Financial Times rapporterat att bolaget var på väg att svartlistas av Bidenregeringen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons