Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

USA: Släpper negativa covidtest för inresande

USA • Publicerad 10 juni 2022
Illustration av coronaviruset. Arkivbild.
Illustration av coronaviruset. Arkivbild.Foto: Stefan Hörberg/Rithuset AB

USA ska släppa kravet på att alla som reser in i landet ska uppvisa negativt provsvar för covid-19, meddelar Vita huset.

Amerikanska medier rapporterar att testkravet kommer att upphöra detta veckoslut, och att beskedet ska ses mot bakgrund av ett hårt tryck från resebranschen.

Annons

Behovet av krav på negativt provsvar ska utvärderas med tre månaders mellanrum, och kan återinföras om en ny smittsam virusvariant dyker upp.

Kravet skärptes i november i och med omikronvarianten. Alla inresande har oavsett vaccinationsstatus varit tvungna att visa upp ett negativt provsvar som inte är äldre än ett dygn.

Roger Dow, ordförande för branschorganisationen US Travel Association, välkomnar beskedet att kravet nu slopas som ännu "ett stort steg framåt" för återhämtningen för den internationella flygtrafiken till USA.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons