Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

USA och Sydafrika skickar brandmän till Kanada

Kanada • Publicerad 1 juni 2023
En helikopter med vattenbomber flyger över en skogsbrand i Tantallon i provinsen Nova Scotia i onsdags. Arkivbild.
En helikopter med vattenbomber flyger över en skogsbrand i Tantallon i provinsen Nova Scotia i onsdags. Arkivbild.Foto: Darren Calabrese

Mer än 300 anställda inom USA:s och Sydafrikas räddningstjänster är på väg till Kanada för att hjälpa till i bekämpningen av de skogsbränder som härjar i landet.

Sedan i söndags har fler än 21 000 evakuerats från sina hem i provinsen Nova Scotia.

Annons

Två stora bränder är fortfarande utom kontroll i Nova Scotia – i Halifax och i den sydvästra delen av provinsen. Bränderna har redan förstört åtminstone 200 hus och stugor.

Minst 100 personer ur den amerikanska räddningstjänsten ska skickas till Nova Scotia, medan omkring 200 av den sydafrikanska personalen troligen placeras i provinsen Alberta.

Räddningspersonal från USA, Australien och Nya Zeeland är redan inkluderade i den pågående brandbekämpningen.

Enligt lokala myndigheter ligger antalet bränder hittills i år i linje med genomsnittet – men mängden mark som slukas av bränderna saknar motstycke.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons