Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

USA-börsen skrällvände efter inflationssiffra

New York-börsens tre ledande index steg kraftigt efter torsdagens inflationssiffra från USA som visar att konsumentpriserna i september steg 8,2 procent.
Uppgången skedde trots att siffran var högre än vad marknaden förväntade sig och trots att den amerikanska tioårsräntan steg på beskedet.
Börs • Publicerad 13 oktober 2022
Inflationsoro förbyttes i glädje på den mytomspunna finansgatan Wall Street i New York. Arkivbild.
Inflationsoro förbyttes i glädje på den mytomspunna finansgatan Wall Street i New York. Arkivbild.Foto: Mary Altaffer/AP/TT

Breda S&P 500-index, Dow Jones industriindex och tekniktunga Nasdaqs kompositindex stängde på plus 2,6, 2,8 respektive 2,2 procent.

Amerikanska finanstidningen The Wall Street Journal förklarar uppgångarna med att investerare kan ha bestämt sig för att börsen fallit för mycket på sistone och att aktiekurserna därför blivit attraktiva: onsdagens breda nedgångar innebar att S&P 500 backade för sjätte handelsdagen i rad, och stängde på den lägsta nivån sedan i november 2020.

Annons

Restaurangkedjan Domino's Pizza knep förstaplatsen med en uppgång på 10,4 procent. HBO-ägaren Warner Bros Discovery steg 7,2 procent, och strömningstjänsten Netflix stängde på plus 5,3 procent efter beskedet att bolaget i november ska rulla ut sitt billigare reklamalternativ i tolv länder.

Dollarn försvagades mot både pundet och euron under dagen. En dollar handlas för 11:25 kronor.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons