Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

USA-börsen gäspade inflationen i ansiktet

Börs • Publicerad 12 januari 2023
Inflationssiffran låg i linje med marknadens förväntningar, och ledde därför inte till några större kursreaktioner. Arkivbild.
Inflationssiffran låg i linje med marknadens förväntningar, och ledde därför inte till några större kursreaktioner. Arkivbild.Foto: Seth Wenig/AP/TT

Amerikanska investerare har på sistone väntat med spänning på inflationssiffran som presenterades på torsdagen – och när den väl visade sig ligga i linje med marknadens förväntningar blev reaktionen minst sagt ljummen, om än positiv.

Breda S&P 500-index steg blygsamma 0,3 procent, samtidigt som Dow Jones industriindex och tekniktunga Nasdaqs kompositindex lyfte 0,6 procent vardera.

Annons

Facebooks ägarbolag Meta fanns bland vinnarna, med en uppgång på 2,9 procent. Dryckestillverkaren Pepsico noteras bland förlorarna med en nedgång på 1,3 procent.

Inflationen i USA i december låg på 6,5 procent, den lägsta nivån på över ett år och en tydlig tillbakagång jämfört med 7,1 procent i november och framför allt toppen i somras på 9,1 procent. Torsdagens siffra är den sista innan amerikanska centralbanken Federal Reserve ska lämna ännu ett räntebesked i februari.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons