Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

USA: Accepterar inte Kinas översitteri

Singapore • Publicerad 3 juni 2023
USA:s försvarsminister Lloyd Austin kritiserade Kina för översitteri på toppmötet i Singapore i veckan.
USA:s försvarsminister Lloyd Austin kritiserade Kina för översitteri på toppmötet i Singapore i veckan.Foto: Vincent Thian/AP/TT

Washington tänker inte gå med på Kinas "förtryck och översitteri" mot sina allierade, lät USA:s försvarsminister Lloyd Austin meddela på försvarstoppmötet i Shangri-La i Singapore på lördagen, enligt The Guardian.

Den amerikanske försvarsministern klargjorde även att USA kommer att fortsätta att upprätthålla status quo beträffande Taiwans öde.

Annons

Uttalandet kommer efter att USA under förra veckan hade bjudit in Kinas försvarsminister Li Shangfu till ett samtal med Austin i samband med försvarstoppmötet – och Kina därefter ställt in mötet.

"Ni har hört mig tala ett antal gånger om vikten av att länder med betydande kapacitet kan tala med varandra för att vi ska kunna hantera kriser", sa Austin under mötet i Singapore.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons