Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Upptrappad strid inom S i Botkyrka

Politik • Publicerad 6 mars 2023
Ebba Östlin (S) satsar på att återta posten som kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka. Arkivbild.
Ebba Östlin (S) satsar på att återta posten som kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Bråket inom Socialdemokraterna i Botkyrka når nya höjder. Ordföranden i kommunfullmäktige Marcus Ekman (S) hotar med domstol för att partistyrelsen beslutade att inte godkänna 98 nya ansökningar om medlemskap, rapporterar SVT Nyheter Stockholm.

Beslutet överklagas av Marcus Ekman och två personer som inte godkänts som nya medlemmar. De anser att beslutet strider mot partiets stadgar. "Om partistyrelsen inte ändrar beslutet överväger vi att vidta rättsliga åtgärder”, står det i överklagan.

Annons

Den nya medlemsansökningarna kom in under perioden 28 januari–16 februari. Till saken hör värvnings-sms som skickats runt till stöd för den förra kommunstyrelseordföranden Ebba Östlin.

Hon röstades ned i en förtroendeomröstning den 28 januari. Enligt flera medier kan det ha varit en kupp genomförd med hjälp av personer med kopplingar till kriminella gäng. Partiets egen utredning har inte hittat en sådan koppling.

Den 18 mars ska S i Botkyrka utse en ny gruppledare, tillika kandidat till ny kommunstyrelseordförande. Ebba Östlin är nominerad och utmanas av Emanuel Ksiazkiewicz.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons