Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Uppsagda stämmer Twitter – igen

Twitter har stämts av en tidigare anställd som hävdar att företaget vägrat att betala ut totalt 500 miljoner dollar i utlovade avgångsvederlag.
Ekonomi • Publicerad 13 juli 2023
En tidigare anställd på Twitter stämmer företaget för att inte ha betalat ut 500 miljoner dollar. Arkivbild.
En tidigare anställd på Twitter stämmer företaget för att inte ha betalat ut 500 miljoner dollar. Arkivbild.Foto: Richard Drew/AP/TT

En vecka efter det att Elon Musk i höstas köpt Twitter blev halva personalstyrkan uppsagd. Nedskärningarna har fortsatt sedan dess och personalstyrkan har krympt från cirka 7 500 till omkring 2 000 personer.

Enligt Dagens industri, som citerar Reuters, stämdes Twitter på onsdagen av en tidigare anställd, Courtney McMillian. Enligt stämningen ska Twitter ha vägrat betala 500 miljoner dollar, motsvarande drygt 5 miljarder kronor, i utlovade avgångsvederlag till tusentals anställda.

Annons

McMillian hävdar att enligt en avgångsplan från 2019 lovades de flesta anställda två månaders grundlön plus en veckas lön för varje helt anställningsår om de blev uppsagda. Men Twitter betalade endast en månads avgångsvederlag och många uppsagda fick ingenting alls.

Twitter har tidigare stämts för att bland annat inte ha betalat ut bonusar och andra avgångsvederlag. Twitter har förnekat anklagelserna.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons