Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Uppåt på Wall Street

Börs • Publicerad 10 januari 2023
Börserna steg på Wall Street på tisdagen. Arkivbild
Börserna steg på Wall Street på tisdagen. ArkivbildFoto: Seth Wenig/AP/TT

De ledande aktieindexen i USA steg på tisdagen efter förväntningar på ett kommande konsumentprisindex som skulle kunna få centralbanken att slå av på räntehöjningstakten.

Fed-chefen Jerome Powell gav inga ledtrådar om räntan under ett symposium i Stockholm på tisdagen men sade att "återställa prisstabiliteten när inflationen är hög kan ibland kräva åtgärder som är impopulära på kort sikt".

Annons

Börsens breda S&P 500-index gick upp 0,7 procent medan Dow Jones industriindex steg 0,6 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex ökade 1,0 procent.

Bland vinnarna återfanns HBO-ägaren Warner Bros Discovery vars aktie steg för åttonde dagen i rad, upp 8,2 procent. Ledande analytiker ser aktien som en av de bästa investeringarna just nu.

Svenska Spotify gick upp 6,7 procent efter en rapport från bolaget som visar att annonsintäkterna från strömningsjättens poddverksamhet ökade kraftigt under 2022.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons