Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Uppåt på Wall Street

Börs • Publicerad 2 mars 2023
Investerarna på Wall Street såg indexen stiga under torsdagen. Arkivbild.
Investerarna på Wall Street såg indexen stiga under torsdagen. Arkivbild.Foto: Seth Wenig/AP/TT

Det var glada miner bland investerarna på Wall Street under torsdagen. De ledande börsindexen stängde alla på plus, efter ett välkommet räntebesked från en regional chef vid USA:s centralbank (Fed).

Dow Jones industriindex ledde loppet och ökade 1,1 procent. Efter att ha sjunkit i terminshandeln inledde både det breda S&P500-index och det tekniktunga Nasdaqs kompositindex på minus, men klättrade under dagen och stängde på plus 0,8 respektive 0,7 procent.

Annons

Raphael Bostic, chef för Feds Atlantadistrikt, sade att han tror att centralbanken kommer att hålla sig till höjningar av styrräntan med 0,25 procentenheter vid nästa möte, i linje med senaste höjningen – och i motsats till tidigare kraftigare åtgärder.

– Jag är fortfarande av åsikten att lugnt och försiktigt är rätt väg att gå. Just nu tror jag på höjningar med 25 punkter, sade han vid en pressträff.

Det ska nämnas att Bostic i år inte sitter med i Feds direktion, den styrelse som beslutar om styrräntan.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons