Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Stockholmsbörsen avslutade veckan muntert

Börs • Publicerad 4 november 2022
Stockholmsbörsen stängde klockan 13 på fredagen. Arkivbild.
Stockholmsbörsen stängde klockan 13 på fredagen. Arkivbild.Foto: Joakim Ståhl/SvD/TT

Stockholmsbörsens breda index stängde på plus 1,8 procent på fredagen, som var en halvdag på börsen på grund av Alla helgons dag.

Börsen avslutade därmed veckan på plus, trots Feds besked i onsdags om att räntorna troligtvis kommer att höjas mer än väntat framöver.

Annons

Gruvbolaget Boliden toppade listan med de mest omsatta aktierna och avslutade dagen på plus 7,4 procent. Klädjätten H&M stängde på plus 4,7 procent.

Sämst bland de mest omsatta aktierna blev fredagen för fastighetsbolaget SBB som rasade med 8 procent.

De ledande Europabörserna hade en stark dag. FTSE-index i London gick upp 2,0 procent, CAC40-index i Paris steg 2,8 procent medan DAX-index i Frankfurt klättrade 2,5 procent.

Det har även varit muntert på de kinesiska börserna på fredagen efter nya spekulationer om att Kinas nolltolerans mot covid-19 ska lätta. Särskilt teknikaktier som Tencent och Alibaba lyfte.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons