Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Unicef utreder sexövergrepp

Kongo-Kinshasa • Publicerad 1 oktober 2020
En av de många mottagningar som sedan 2018 tagit emot ebolapatienter i Kongo-Kinshasa. Arkivbild.
En av de många mottagningar som sedan 2018 tagit emot ebolapatienter i Kongo-Kinshasa. Arkivbild.Foto: Jerome Delay/AP/TT

FN:s barnfond Unicef och migrationsorganisation IOM sällar sig till de organ som kommer att interntutreda anklagelser om att hjälparbetare begått sexövergrepp i Kongo-Kinshasa.

"Den personal som visar sig ha begått sexuella övergrepp kommer att få allvarliga påföljder," skriver Unicef i ett uttalande.

Annons

I en rapport, sammanställd av bland annat organisationen The New Humanitarian, som släpptes i tisdags, vittnar över 50 kvinnor om att de utsatts för övergrepp i samband med det nu pågående ebolautbrottet. Männen som begått övergreppen sägs ha arbetat för bland annat Världshälsoorganisationen WHO, Läkare utan gränser (MSF), Unicef, IOM och Oxfam.

Sedan tidigare har tre organisationer uppgett att de utreder anklagelserna, sedan rapporten släpptes, däribland WHO.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons