Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ungdomar i A-traktor hyllas av polisen

Att polisen hyllar ungdomar i A-traktor hör inte till vanligheterna, men polisen i Ronneby gör just det.
Samhälle • Publicerad 12 november 2022
Motorburen ungdom gjorde ett rådigt ingripande. Arkivbild.
Motorburen ungdom gjorde ett rådigt ingripande. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Sent på fredagskvällen fick två killar i A-traktor syn på en liten flicka som var ute i bara pyjamas och strumpor. De kontaktade polis och stannade kvar med flickan tills en patrull dök upp.

På de tio minuterna det tog innan polis var på plats hade flickan hunnit få sånt förtroende för ungdomarna att hon först inte ville släppa handen på en av dem, skriver polisen i Ronneby på sin Facebooksida.

Annons

När hon blivit modigare kunde hon berätta vad hon heter och var hon bor och fick skjuts hem till familjen som inte hunnit märka att hon var försvunnen. Det visade sig att den lilla rymlingen vaknat och fått för sig att smyga ut och gå en runda.

"Allt slutade lyckligt och det beror framförallt på våra båda ungdomar som trots sin ringa ålder ändå visade prov på stor omtanke", skriver polisen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons