Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ung man sköts till döds vid idrottsplats

En ung man har skjutits till döds vid Mälarhöjdens idrottsplats i Fruängen i södra Stockholm.
Flera barn och ungdomar befann sig på idrottsplatsen när skottlossningen inträffade.
Brott • Publicerad 27 september 2023
En man har skjutits till döds i Fruängen.
En man har skjutits till döds i Fruängen.Foto: Pontus Lundahl/TT

Polisen fick in en mängd samtal om skottlossning vid 18.45 på onsdagen. När polis och ambulans kom dit hittades den skjutne mannen, som enligt polisen var i övre tonåren.

Ambulanspersonal vårdade honom på platsen, men hans liv gick inte att rädda. Polisen uppgav först att mannen förts till sjukhus, men det visade sig inte stämma.

Barn och unga tränade

Annons

Många befann sig på idrottsplatsen under skottlossningen. Där pågick träning för flera barn- och ungdomslag, rapporterar flera medier.

– Vi hörde fem skott. Sedan springer två små killar och skriker "skottlossning" innan alla på planen springer bort mot väggen, berättar ett vittne för Dagens Nyheter.

Brottsplatsen spärrades av för en teknisk undersökning. Polisen har även talat med flera vittnen.

– Vi söker nu efter gärningspersonen eller gärningspersonerna. Vi har fått in flera vittnesuppgifter som vi använder oss av i jakten, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson.

En förundersökning om mord har inletts. Ingen misstänkt är gripen, men flera personer hämtades in till förhör.

– De är inte misstänkta i nuläget, säger Mats Eriksson.

Incidenter på idrottsplatsen

På grund av tidigare incidenter har väktare och poliser den senaste tiden haft en större närvaro kring Mälarhöjdens idrottsplats.

För en dryg vecka sedan skickade Stockholms stads idrottsförvaltning ut information om problemen till samtliga föreningar som arrangerar aktiviteter på idrottsplatsen.

Enligt förvaltningen har "personer som ägnar sig åt kriminell verksamhet" rört sig kring området och i flera fall "konfronterat besökare".

"Oerhört tråkigt när en öppen idrottsplats används för dessa ändamål. Informera gärna era medlemmar om problematiken för tillfället", skriver idrottsförvaltningen i brevet.

Utreder kopplingar till andra dåd

Annons

Polisen kommer att utreda om mordet kan kopplas till den senaste tidens våldsamheter.

– Det är inte helt osannolikt att det skulle finnas kopplingar mellan det här och andra dåd, säger Mats Eriksson.

Statsminister Ulf Kristersson (M) reagerar starkt på skottlossningen.

"Oskyldiga människor helt utan koppling till den grova kriminaliteten – varv många var barn på kvällsträning – har alldeles nyss tvingats vara med om ännu en hänsynslös skottlossning där ännu en man skjutits till döds. Gråtande barn i fotbollskläder och väldigt oroliga föräldrar. Mina tankar är hos alla dessa barn, mammor och pappor", skriver han bland annat i en kommentar till TT.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons