Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Mordförsök i Hässleholm: "Ett konfliktläge"

Två tonåringar är anhållna för mordförsök på en man i 20-årsåldern i Hässleholm. De kunde gripas mindre än en timme efter skottlossningen.
Brott • Publicerad 3 oktober 2022
En man sköts i centrala Hässleholm under natten till måndagen. Arkivbild.
En man sköts i centrala Hässleholm under natten till måndagen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

– Vid 00.50 i natt hörde flera poliser en skottlossning här i centrala Hässleholm och strax därpå kom larm från vår regionledningscentral, berättar lokalpolisområdeschef Niklas Årcén vid en pressträff.

Flera patruller var snabbt på plats och efter mindre än en timme kunde två pojkar, en 16-åring och en 17-åring, gripas. Varför de blev misstänkta och var de greps vill Årcén inte uttala sig om. Både de och den man som blev skjuten är kända för polisen sedan tidigare.

Annons

– Vi har gjort fynd som har tagits i beslag, men vad det är för beslag kan jag inte gå in på.

Den skjutne mannen vårdas på sjukhus för allvarliga, men inte livshotande, skador.

Lokalpolisområdeschefen konstaterar att det har varit en orolig period i Hässleholm.

– Vi har ett konfliktläge, säger Niklas Årcén.

– Vi har haft en rad händelser de senaste en och en halv till två månaderna. Det har varit sprängningar och skjutningar. Framför allt är det individer som har en konflikt med varandra.

Men han understryker att det är för tidigt att slå fast vilken koppling mordförsöket natten till måndag har till de tidigare händelserna.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons