Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tydlig börsuppgång efter USA-siffra

Börs • Publicerad 12 juli 2023
Uppåt efter svag start på börsdagen i Stockholm. ArkivbildFoto: Stina Stjernkvist/TT

Stockholmsbörsen stängde på plus i dag efter en något lägre inflationssiffra från USA än väntat. OMXS-index landade på 1,1 procent i linje med breda uppgångar på ledande Europabörser.

Molntjänstbolaget Sinch stod för den största uppgången bland de mest omsatta aktierna med 2,4 procent. Bland tungviktarna agerade även vitvarujätten Electrolux och skogskoncernen Boliden som draglok med kurslyft på 2,4 respektive 2,2 procent.

Annons

Storbankerna landade också på plus i dagens handel där Handelsbankens aktie noterade plus 1,3 procent medan Swedbank och SEB båda redovisade en uppgång på 1 procent.

Till dagens tunga fall hörde Bulten, underleverantör i fordonsindustrin, som föll med 12,6 procent.

Det var muntert även på de tunga börserna i Europa. Londonbörsens FTSE100-index ökade 1,8 procent, Parisbörsens CAC40-index gick upp 1,6 procent och Frankfurtbörsens DAX-index steg 1,5 procent.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons