Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tvingade kvinna sälja sex – levde lyxliv

En 48-årig man från Örebro har dömts till sex års fängelse efter att under flera år ha utpressat, våldtagit och på olika sätt utnyttjat en kvinna. Han tvingade henne också till prostitution.
Brott • Publicerad 10 februari 2022
En man från Örebro döms till fängelse efter att ha utnyttjat en kvinna i flera år. Arkivbild.
En man från Örebro döms till fängelse efter att ha utnyttjat en kvinna i flera år. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Själv levde mannen lyxliv och gjorde av med pengar på dyra bilar, resor, lyxkryssningar och en plastikoperation, skriver Nerikes Allehanda.

Mannen fick kontakt med kvinnan 2018 och de inledde ett förhållande. Han påstod att hans fru fått reda på otroheten och att hon genom de påhittade kriminella organisationerna "Brödraskapet" och "Diehard" krävde kvinnan på pengar.

Annons

Kvinnan betalade ett stort belopp och under de följande åren fortsatte utpressningen. Kvinnan, som levde ett ordnat liv, jobbade dubbelt, tog stora lån och sålde till slut sin bostad för att få tag i pengar. Mannen tvingade henne också att sälja sex omkring 400 gånger. Totalt ska hon ha betalat mannen runt 4,5 miljoner kronor. Enligt Örebro tingsrätt ska mannen också ha våldtagit kvinnan.

Mannen döms för våldtäkt, grovt koppleri och grov utpressning. Han ska dessutom betala över fem miljoner kronor i skadestånd till kvinnan.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons