Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tveksamhet om hur länge covidlagen behövs

Politik • Publicerad 14 maj 2021
Det råder tveksamhet bland riksdagspartierna om hur länge covid-19-lagen behöver förlängas. Arkivbild.
Det råder tveksamhet bland riksdagspartierna om hur länge covid-19-lagen behöver förlängas. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Regeringen fick skarp kritik i fjol när den inte förlängde den tidigare pandemilagen. Nu kritiseras regeringen för att vilja förlänga den nya covid-19-lagen för länge, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Förslaget från regeringen är att förlänga lagen i fyra månader när den löper ut den 30 september.

Annons

– Det finns alla möjligheter i världen att förlänga lagstiftningen en eller två, tre månader i taget, säger Anders W Jonsson, gruppledare för Centerpartiet i riksdagen till radion.

– Vi är generellt tveksamma till att ha den här typen av lagar med ganska stora ingrepp i människors vardag, om de inte behövs.

Vänsterpartiet är inne på samma linje som C, och sedan tidigare har Liberalerna sagt nej till en förlängning.

När Folkhälsomyndigheten i onsdags presenterade sin plan för hur coronarestriktionerna kan fasas ut betonade man att det är nödvändigt att lagen får finnas kvar – även när restriktionerna tagits bort i höst. Detta för att snabbt kunna sätta in åtgärder om smittspridningen blossar upp igen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons