Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tvååring frätskadades i lekpark

Ännu har polisen ingen misstänkt för tillbudet i en äventyrslekpark i Umeå på onsdagen, då ett litet barn skadades. Barnet kom i kontakt med ett frätande och eventuellt explosivt ämne och fick föras till sjukhus.
Brott • Publicerad 13 juli 2023
Ett litet barn skadades av frätande ämne i en lekpark i Umeå på onsdagen. Arkivbild.
Ett litet barn skadades av frätande ämne i en lekpark i Umeå på onsdagen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Enligt Västerbottens-Kuriren klarade sig barnet, en tvåårig flicka, undan med lindriga skador. Hon kunde lämna sjukhuset på onsdagskvällen.

Polisen har tagit tre plastflaskor i beslag för analys av vätskan. Enligt räddningstjänstens insatschef Anders Svan misstänks föremålen vara bomber.

Annons

– Vi misstänker tillsammans med polisen att det är något ungdomligt bus, att man gjort hemmagjorda bomber, säger han till vk.se.

Polisen har fått uppgift om att smällar hörts i området natten till onsdagen. Det finns också uppgifter om att det låtit som att ungdomar befann sig i parken vid den tiden, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen vill därför komma i kontakt med personer som rört sig kring parken under natten mot tisdag eller onsdag. "Det kan vara så att detta utförts av yngre personer som inte förstått vad konsekvenserna kan bli", skriver polisen och uppmanar föräldrar att prata om saken.

En förundersökning om framkallande av fara för annan samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor är inledd.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons