Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Två döda när lastbil kom över på fel sida

Två män omkom när lastbilen som de färdades i kom över på motsatt sida av vägen och krockade med en annan lastbil i Staffanstorp.
Ytterligare två män vårdas på sjukhus med allvarliga skador.
Olyckor • Publicerad 5 december 2022
Olyckan inträffade på länsväg 108 i Staffanstorp.
Olyckan inträffade på länsväg 108 i Staffanstorp.Foto: Johan Nilsson/TT

De två männen som omkom var i 50- och 65-årsåldern, enligt polisen. Ytterligare två män – en i 50-årsåldern och en i 25-årsåldern – vårdas på sjukhus med allvarliga skador, enligt Region Skåne.

Två lastbilar och en personbil var inblandade i olyckan som inträffade vid 13-tiden på måndagen i samband med att ett av fordonen kom över i motsatt färdriktning av oklar anledning.

Annons

– De två som avlidit och de två som vårdas på sjukhus har suttit i det fordon som kom över i fel färdriktning, säger polisens presstalesperson Jimmy Modin.

De som färdades i personbilen är helt oskadda, enligt polisen. Chauffören i den andra lastbilen är lindrigt skadad eller oskadd.

Händelsen utreds som grov vårdslöshet i trafik, vållande till annans död och vållande till kroppsskada.

– Det är för att vi ska kunna utreda hur den här lastbilen kom över på fel sida. Rubriceringarna kan ändras, säger Jimmy Modin.

Polisen har inga uppgifter om i vilken hastighet som fordonen färdades i när olyckan inträffade.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons