Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fyra tonåringar skottskadade i Malmö

Ingen misstänkt är gripen sedan fyra ungdomar hittats skottskadade i Oxie i sydöstra Malmö. Polisens insatsstyrka är på fredagskvällen på plats vid en adress i bostadsområdet.
Brott • Publicerad 3 mars 2023
Polisens insatsstyrka på plats på i Oxie efter skottlossningen på fredagskvällen.
Polisens insatsstyrka på plats på i Oxie efter skottlossningen på fredagskvällen.Foto: Johan Nilsson/TT
Fyra tonåringar skottskadades i Oxie i Malmö.
Fyra tonåringar skottskadades i Oxie i Malmö.Foto: Johan Nilsson/TT

De fyra tonåringarna, mellan 14 och 19 år gamla, fördes till sjukhus, och sent på kvällen uppgav polisen att ingen av dem fått livshotande skador.

Flera personer larmade om händelsen klockan 18.43

Annons

– Vi har flera uppringare, och det här är ju precis intill ett bostadsområde med flerfamiljshus så vi kommer nog att få in en del vittnesuppgifter därifrån, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson.

Utreds som mordförsök

En förundersökning om mordförsök i fyra fall har inletts, men ingen misstänkt har ännu gripits.

Polisen arbetar bland annat med att förhöra vittnen och samla in information. Kriminaltekniker och specialsökhund arbetar på den avspärrade platsen, medan polisen gör fordons- och personkontroller samt knackar dörr.

Skottlossningen ägde rum utanför en mataffär, men enligt Evelina Olsson finns det inget som tyder på en hotbild mot butiken.

– Jag tolkar det inte som att livsmedelsbutiken har någonting med det att göra.

Tonåringarna som sköts var alla kända av polisen sedan tidigare, men enligt Olsson inte för någon allvarligare typ av brottslighet.

"Superhöga smällar"

TT har talat med en person som bor i området och som hörde skottlossningen:

– Jag hörde fyra superhöga smällar som jag trodde var raketer, och sedan dök det upp blåljus överallt. Jag har aldrig känt mig otrygg här tidigare, det är första gången det händer någonting, säger personen.

TT:s utsända fotograf berättar att ett område mellan järnvägsstationen och centrum i Oxie är avspärrat.

– Avspärrningen är mot en byggarbetsplats. Det är lugnt här nu, polisen bevakar avspärrningarna. Ambulanserna har lämnat. Jag kan se åtta polisfordon, säger han vid 19.30-tiden.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons