Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Två misstänkta efter dödsfall i arrest

Brott • Publicerad 8 april 2022
Två anställda vid polisens arrest i Trollhättan misstänks för vållande till annans död efter att en kvinna dog i höstas. Arkivbild.
Två anställda vid polisens arrest i Trollhättan misstänks för vållande till annans död efter att en kvinna dog i höstas. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Två personer misstänks för vållande till annans död efter att en kvinna dog i en polisarrest i Trollhättan i oktober förra året, skriver TTELA.

Kvinnan hade tagits om hand av polisen i krogmiljö, enligt lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). Vid en kontroll i arresten tidigt på morgonen upptäckte personalen att hon var livlös.

Annons

Polisen startade en förundersökning om tjänstefel. Nu har misstankarna utvidgats till att även gälla vållande till annans död.

Utredningen pågår fortfarande.

– Jag väntar fortfarande på några utredningsåtgärder, som inte jag styr över när de kan genomföras, säger Martin Tidén, chefsåklagare vid särskilda åklagarkammaren, till TTELA.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons