Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Två ihjälskjutna på Västbanken

Två palestinska män har skjutits till döds av israeliska soldater i samband med en insats på ockuperade Västbanken.
Mellanöstern • Publicerad 2 januari 2023
En palestinsk demonstrant kastar tillbaka en tårgasbehållare mot israeliska soldater i en drabbning den 27 december. Arkivbild.
En palestinsk demonstrant kastar tillbaka en tårgasbehållare mot israeliska soldater i en drabbning den 27 december. Arkivbild.Foto: Nasser Nasser/AP/TT

Israeliska soldater kom till byn Kafr Dan tidigt på måndagsmorgonen. Enligt militären hade de i uppgift att riva två bostadshus tillhörande två palestinier som dödade en israelisk soldat i en skottväxling i höstas. Sådana rivningar genomförs enligt Israel för att avskräcka från våldsamheter från palestinskt håll.

Palestinska myndigheter identifierar de två nu ihjälskjutna männen som en 25-åring och en 21-åring. Den väpnade gruppen al-Aqsa-martyrernas brigader gör gällande att den ene mannen var medlem hos dem.

Israels militär har genomfört nästan dagliga räder på Västbanken under de senaste månaderna, till följd av flera dödliga våldsdåd mot israeler. Under 2022 dödades fler än 150 palestinier.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons