Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Två häktas – misstänks velat tysta bärplockare

Brott • Publicerad 29 september 2023
Två personer i Åsele misstänks för övergrepp i rättssak. Arkivbild.
Två personer i Åsele misstänks för övergrepp i rättssak. Arkivbild.Foto: Tim Aro/TT

En man och en kvinna i Åsele har gripits och häktats misstänkta för övergrepp i rättssak, skriver lokala medier. En av de gripna uppges vara en bärföretagare.

Tidigare i veckan ska ett 40-tal thailändska bärplockare ha uppgett att de inte fått tillräckligt med lön. Sedan i tisdags har de fått hjälp med boende av kommunen, som inkvarterat dem i sitt kulturhus.

Annons

Enligt åklagaren Petra Götell befann sig bärplockarna på kulturhuset för att prata med myndigheter när mannen och kvinnan kom dit. De misstänkta ska då ha uttryckt sig på ett sätt som gjorde thailändarna rädda, rapporterar Folkbladet Västerbotten.

– Mannen uttrycker sig på ett sånt sätt att jag uppfattar det som att det är övergrepp i rättssak. Detta för att hindra dem att tala med myndigheter, säger hon till tidningen.

Både mannen och kvinnan förnekar brott.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons