Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Två häktade för dubbelmordet i Farsta

Två män som misstänks för dubbelmordet i Farsta centrum i lördags har häktats. Båda nekar till brott.
Åklagaren vill inte kommentera vem som kan ha varit måltavla.
Brott • Publicerad 13 juni 2023
Häktningsförhandlingarna hölls i säkerhetssalen på Södertörns tingsrätt under tisdagen.
Häktningsförhandlingarna hölls i säkerhetssalen på Södertörns tingsrätt under tisdagen.Foto: Fredrik Persson/TT
Advokat Henrik Jacobsson som företräder en av de misstänkta männen anländer till häktningsförhandlingen i Södertörns tingsrätt under tisdagen.
Advokat Henrik Jacobsson som företräder en av de misstänkta männen anländer till häktningsförhandlingen i Södertörns tingsrätt under tisdagen.Foto: Fredrik Persson/TT
Advokat Mark Safaryan som försvarar en av de misstänkta männen efter tisdagens häktningsförhandling.
Advokat Mark Safaryan som försvarar en av de misstänkta männen efter tisdagens häktningsförhandling.Foto: Fredrik Persson/TT
Avspärrningar efter helgens skottlossning i Farsta centrum i södra Stockholm, där två personer miste livet.
Avspärrningar efter helgens skottlossning i Farsta centrum i södra Stockholm, där två personer miste livet.Foto: Anders Wiklund/TT

Fyra personer sköts vid tunnelbanestationen i Farsta centrum i södra Stockholm vid 18-tiden på lördagen. Två av dem, en 15-årig pojke och en 43-årig man, avled av sina skador.

Totalt avlossades 21 skott från ett militärt automatvapen.

Annons

Två män greps senare i Järna efter en biljakt på E4. I bilen hittades ett vapen, som polisen beskrev som "intressant".

– Det är riktigt att man har påträffat ett vapen. Utredningen kring det vapnet fortsätter. De exakta detaljerna kring det kommer jag inte kommentera närmare, säger åklagare Angelica Runesson till TT.

Hot vid gripande

Männen som häktats misstänks för två fall av mord, två fall av mordförsök, grovt vapenbrott samt grovt hot mot tjänsteman. Brottsplatsen för den sistnämnda misstanken är platsen där männen greps.

– Den misstanken rör en händelse som ägde rum i anslutning till gripandet, säger Runesson.

Häktningsförhandlingarna mot de båda männen hölls i säkerhetssalen i Södertörns tingsrätt under tisdagseftermiddagen. Männen, båda klädda i grå t-tröja och mjukisbyxor, meddelade genom sina försvarare att de bestred åklagarens häktningsyrkande.

Sannolika skäl

Likväl häktades de båda, misstänkta på sannolika skäl för de brott som åklagaren anklagar dem för.

– Min klient förnekar brott, det är allt jag kan säga, säger advokat Mark Safaryan som försvarar en av männen till TT efter häktningsförhandlingen.

Även den andra mannen nekar till brott, säger hans försvarare Henrik Jacobsson till TT.

Båda männen är kända av polisen sedan tidigare, men vilken eventuell koppling de har till brottsoffren är för närvarande inte känt. Polisen har tidigare beskrivit motivbilden som "grumlig".

Åklagare Angelica Runesson vill efter häktningsförhandlingen inte uttala sig om vem som kan ha varit egentlig måltavla för skjutningen, eller ett möjligt motiv.

– Vi är fortfarande i ett väldigt tidigt skede av den här utredningen. Det återstår mycket att göra, men poliser arbetar för fullt med det som man ska arbeta med, säger hon.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons