Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Två häktade efter sprängdådet i Uppsala

Brott • Publicerad 29 september 2023
De förstörda radhusen i Fullerö utanför Uppsala som drabbades av en detonation tidigt på morgonen den 28 september.Foto: Pontus Lundahl/TT

Två män, 22 respektive 33 år, har häktats på sannolika skäl misstänkta för sprängningen i Uppsala, rapporterar flera medier.

Båda nekar till brott, rapporterar P4 Uppland.

Annons

En tredje man är sedan tidigare anhållen, men har ännu inte begärts häktad.

– Jag har inte tagit ställning till om han ska begäras häktad än. Han nekar också till brott, säger åklagare Thomas Bälter till Expressen.

Det var strax före klockan fyra natten mot torsdagen som polisen larmades om en hög smäll i Fullerö vid Storvreta utanför Uppsala.

Explosionen hade skett i ett friliggande tvåvåningshus i ett villaområde. Två hus fick kraftiga skador och tre andra hus skadades också. Fasaderna på de två värst drabbade husen, som ligger bredvid varandra, sprängdes bort. Flera fönster blåstes ut.

Vid sextiden på morgonen bekräftade polisen att en kvinna i 25-årsåldern som befunnit sig i ett av husen avlidit av de skador som hon fick vid explosionen.

Sprängningen har sannolikt en koppling till den nationella våldsvågen, enligt Catarina Bowall, kommenderingschef vid polisen. Enligt Bowall tyder allt på att den unga kvinnan inte hade något med konflikten att göra.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons