Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Två gripna för mordförsök och grovt rån

Under natten greps två personer i Sölvesborg för mordförsök och grovt rån.
En man i 20-årsåldern vårdas nu på sjukhus efter ha fått ett antal hugg mot bröstet.
Sölvesborg • Publicerad 1 mars 2020
Under natten blev två män utsatta för grovt rån och mordförsök i Sölvesborg. Två män i 20-årsåldern är gripna för händelsen.
Under natten blev två män utsatta för grovt rån och mordförsök i Sölvesborg. Två män i 20-årsåldern är gripna för händelsen.Foto: Johan Nilsson/TT

Två gärningsmän i 20-årsåldern har rånat två män, också de i 20-årsåldern, på deras bankkort under natten till söndagen.

Händelsen inträffade vid 04-tiden i centrala Sölvesborg efter att de båda kamraterna kommit från varandra. Men exakt brottsplats är ännu inte känd.

Annons

Ett av offren fördes med ambulans till sjukhus där han nu vårdas för sina skador efter att fått ta emot ett antal hugg i bröstet med något knivliknande föremål.

Polisen kunde bara prata kort med honom innan han fördes iväg och man kommer att höra honom igen under söndagen.

– Det är fortfarande mycket knapphändiga uppgifter om vad som hänt men den ena målsägande har så vitt jag vet fått ta emot hugg på framsidan av bröstkorgen och vårdas nu på sjukhus, säger Fredrik Fridmark, inre befäl vid polisen i Karlskrona.

De båda gärningsmännen kunde kort efter händelsen gripas med hjälp av en polishund och männen kommer att höras under söndagsmorgonen.

– Båda två männen är i nuläget gripna sedan får vi se vad som beslutas, men i nuläget är alltså båda två misstänkta för grovt rån och försök till mord, säger Fridmark.

Den andra mannen ska också ha blivit hotad med ett knivliknande föremål och tvingad att lämna ifrån sig både mobil och bankkort.

Staffan LundgrenSkicka e-post
Samuel AbrahamssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons