Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Två får livstid för dödsskjutning i Norsborg

Brott • Publicerad 20 september 2023
Bilder från polisens förundersökning gällande mordet på en 19-årig man i Norsborg i april 2022.
Bilder från polisens förundersökning gällande mordet på en 19-årig man i Norsborg i april 2022.Foto: Polisen/TT

Två män i 20-årsåldern och en 16-årig pojke döms för att ha mördat en 19-årig pojke i Norsborg tidigare i år.

Likt tingsrätten dömer Svea hovrätt de båda männen till livstids fängelse. 16-åringen får 4 års sluten ungdomsvård, en skärpning från tingsrättens dom där han dömdes till sluten ungdomsvård i 2 år och 7 månader.

Annons

Det var i april 2022 som 19-åringen sköts till döds på en innergård i Norsborg, strax sydväst om Stockholm. Enligt utredningen har 16-åringen och en av de nu dömda männen hållit i mordvapnen, medan den andra mannen agerat chaufför.

Efter mordet påträffades den övergivna flyktbilen på en golfbana norr om Södertälje. I närheten av bilen hittades en påse som innehöll fleecetröjor med tändsatspartiklar och dna från de misstänkta skyttarna.

Den dödade 19-åringen, som precis hade lämnat en föreningslokal när han jagades ifatt och sköts ihjäl av de två maskerade skyttarna, var tidigare ostraffad.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons