Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Bortrövade syskonparet har hittats

Två barn blev på onsdagen bortförda från en mindre ort utanför Emmaboda i Småland. Två män i 30–40-årsåldern är misstänkta för människorov och anhölls på torsdagen i sin frånvaro.
En av dem, en anhörig till de två bortförda barnen, greps på torsdagen. Denne ska bo i Blekinge.
På fredagsmorgonen kom beskedet att barnen har hittats.
EMMABODA • Publicerad 7 december 2017 • Uppdaterad 8 december 2017

De två barn som i onsdags rövades bort i ett mindre samhälle i Emmaboda kommun har hittats. Barnen hittades välbehållna i en lägenhet i Malmö i går kväll, skriver polisen på sin hemsida på fredagsmorgonen.

Två män är misstänkta för människorov. Den ena av dem, som är anhörig till barnen, kom själv till en polisstation i södra Sverige igår och greps som misstänkt för människorov. Den andre misstänkte är fortfarande på fri fot, men är anhållen sin frånvaro.

Annons

Den man som sitter anhållen för människorov är boende i Karlskrona och sitter nu frihetsberövad i samma stad, enligt uppgifter till BLT.

Polisen i Karlskrona hänvisar alla frågor till polisen i Kalmar.

De bortförda barnen är ett syskonpar som går på en skola i Emmaboda kommun.

Polisen misstänker att gärningsmännen planerade att föra barnen utomlands. Vid flera tillfällen de senaste dygnen har därför trafiken strypts på Öresundsbron i samband med kontroller av trafiken, berättar polisens presstalesman Robert Loeffel för TT.

När polisens regionala insatsstyrka slog till mot en lägenhet i centrala Malmö i går kväll fanns fyra vuxna där tillsammans med de bortrövade barnen. De fyra togs till förhör som misstänkta för delaktighet i människorov, men frigavs under natten. Robert Loeffel kan inte svara på om de fortsatt är misstänkta för något brott.

Han kan inte heller uttala sig om misstänkt motiv till bortförandet.

– Vi har en uppfattning om vad som ligger bakom detta, men vi kan inte offentliggöra det, säger han.

Barnen, som är under 15 år, är välbehållna.

Tobias FabbekeSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons