Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Två åtalas för bomb i bostadsområde

Brott • Publicerad 16 juni 2020
Polisavspärrning vid ett bostadshus i stadsdelen Norr i Örebro efter att ett explosivt föremål hittades i februari.
Polisavspärrning vid ett bostadshus i stadsdelen Norr i Örebro efter att ett explosivt föremål hittades i februari.Foto: Pavel Koubek/TT

Två personer åtalas misstänkta för att ha placerat en bomb i ett stuprör vid ett flerfamiljshus i Örebro i februari.

"Åtalet omfattar, utöver den hittade bomben, komponenter till ytterligare en bomb som förvarats i en bil i samma område, samt sprängämne och sprängpatroner som förvarats i ett skogsområde i närheten av området", säger kammaråklagare Anna Maria Larsson i ett pressmeddelande.

Annons

I första hand yrkar åklagaren på att de ska dömas för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och i andra hand brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, grovt brott.

En förskola och flera fastigheter utrymdes efter att bomben hittades 4 februari. Samma dag greps fyra män i åldrarna 20–35 efter tips om att de befunnit sig i området och betett sig märkligt.

"Bevisningen består av både vittnesiakttagelser, spår på emballage, spår av sprängämnen på kläder och koppling mellan de olika beslagen", säger Anna Maria Larsson.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons