Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tusentals virusminkar döda i USA

USA • Publicerad 11 november 2020
Avlivade minkar tas om hand. Bild från gård utanför Næstved i Danmark tidigare i november.
Avlivade minkar tas om hand. Bild från gård utanför Næstved i Danmark tidigare i november.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau/AP/TT

Över 15 000 minkar i USA har dött av coronaviruset sedan augusti, och myndigheterna håller ett dussintal minkfarmar i karantän.

Efter det stora larmet i Danmark ses arten som en potentiell risk för människor. Farhågan är att ett muterat virus ska sprida sig från djuren och sedan bland människor, vilket skulle kunna gäcka ett framtida vaccin.

Annons

De döda minkarna har påträffats i delstaterna Utah, Wisconsin och Michigan. Det finns ännu inga planer på att gallra ut djur, men delstaterna håller koll på hur läget i Danmark utvecklas.

– Vi tror att genom att sätta de drabbade farmerna i karantän samt tillämpa noggranna biosäkerhetsåtgärder, kommer vi att lyckas kontrollera sars-cov-2 på de ställena, säger en talesperson för jordbruksdepartementet till nyhetsbyrån Reuters.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons